12 piloter fra nationalholdene skal i konkurrence hen over sommeren.

alt

Her hvor sommeren nærmer sig med raske skridt, er det også ved at være tid for diverse internationale mesterskaber, med deltagelse af danske nationalholdspiloter.

Om ganske kort tid - det vil sige lørdag den 8. juni - starter det første mesterskab. Det er EM for flapklasserne og her er Danmark repræsenteret af Henrik Breidahl, Østsjælland, der skal forsvare sin sølvmedalje fra EM 2011 i 15 meterklassen.

EM er henlagt til Vinon sur Verdon i det sydøstlige Frankrig og Henrik og hans team er i skrivende stund på landevejen med kurs sydpå.  EM slutter den 21. juni. Henrik kan følges på den danske team blog.

En uge senere er det tid til næste mesterskab. Også her skal vi rette blikket mod Frankrig, hvor Issoudun, der ligger midt i Frankrig, er vært for kvinde VM.

alt

Danmark er repræsenteret af Agnete Olesen, SG70, der skal forsvare sit verdensmesterskab i klubklassen fra Arboga samt Helle Lundgren, Vestjyllands svæveflyveklub, der stiller op i 15-meterklassen. Det danske team skal udover Agnetes mesterskab også forsvare team-cup-pokalen, som holdet tog med hjem fra Sverige i 2011. Kvinde-VM afvikles fra 29. juni til 13. juli.

Mens kvinde-VM er i fuld gang, starter det næste europamesterskab i Ostrow Wielkopolski i Polen. Danmark er her rigt repræsenteret, da Jan W. Andersen, Nordsjælland og Christian Skov, Aarhus, stiller op i standardklassen, og Johnny Andressen, Vestjysk, og Rasmus Ørskov, Herning, stiller op i klubklasse. Tom Jørgensen, Midtsjælland, stiller op i 2-sædet. EM for de 3 klasser starter 5. juli og slutter den 21.juli.

Det giver så lige en uge, inden juniornationalholdet skal i ilden. Også junior-VM er henlagt til Polen, hvor Lezno er valgt som vært. Danmark stiller med fuldt hold, hvor 2 piloter fra Vestjysk, Kristian Larsen og Chris Møller stiller op i klubklassen og Frederik Nøddelund, Vejle og Thomas Grove, Herning, skal være med i standardklassen.

Junior-VM afvikles fra 28. juli til 10. august.

Kommende begivenheder

26 sep
ETU møde, Arnborg
Dato 26. september 2023 18:00
7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
  • Ingen indlæg at vise.