57 fly klar til kamp om 5 Danmarksmesterskaber.

alt

Torsdag den 9.maj starter DM 2013. Som sædvanligt foregår åbningen i haven på Arnborg, hvis vejret tillader det - med åbning kl. 9,00. DM-chef, Ulrik Eilert, kan i år mønstre et DM-felt på 57 fly fordelt på 5 klasser. Om DM-feltet så også komme i luften torsdag er så et åbent spørgsmål. Vejret ser noget tvivlsom ud.
Der bliver livlig aktivitet på Arnborg når felterne sendes i luften og der er også lagt op til alvorlig konkurrence i mange af klasserne. Nedenstående skal dog tages med det forbehold, at piloterne endnu kan nå at skifte klasse.

Stærkt felt i 18-meterklassen.

18-meter klassen har i de sidste par år, været et opgør mellem de 2 nationalholdspiloter Arne Boye-Møller, Herning, og Peter Eriksen, Østsjælland. Arne har hidtil været kongen i klassen med 5 DM-sejre i en klasse der kun har været afviklet 7 gange. Arne må da også endnu engang holde øje med Peter, men i år kommer han nok til at kigge efter endnu en ØSF’er, da EM-sølvvinderen og flerdobbelte Danmarksmester i 15-meterklassen, Henrik Breidahl, har meldt sin ankomst i klassen.
18-meterklassen har deltagelse af 12 fly og blandt andre interessante navne i klassen er sidste års nummer 3, Svend Andersen, Midtsjælland, samt nummer 4 fra 2012 og vinder af DM i klubklassen 2011, Ulrik Sørensen, SG70.

Der skal findes en ny mester i 15-meterklassen.

Sidste års suveræne vinder af 15-meterklassen, Henrik Breidahl, har som skrevet forladt klassen til fordel for den lidt større klasse. Faktisk så det ud som om en anden flerfoldig danmarksmester, Mogens Hoelgaard, Herning, også havde taget turen op i 18-meter, men på den sidste reviderede deltagerliste er Mogens nu registreret i 15 meterklassen, hvor han blev nummer 2 sidste år. Mogens er et oplagt bud på en DM-vinder.

alt
Mogens får konkurrence af 13 andre piloter, hvor Stig Øye, Polyteknisk, har så mange DM’ er på samvittigheden, at han altid vil være et aktuelt DM-bud.
En tredje pilot der måske kan gøre sig gældende er Danmarksmesteren fra 2009, Johnny Jensen, Billund. Johnny er faktisk den sidste af de deltagende piloter der har vundet klassen, da de andre vindere nu stiller op i andre klasser.
Og så bliver det spændende om VM-piloten fra Argentina, Morten Bach, SG70, har udviklet sig yderligere. Jan Hald, Midtsjælland, har tidligere været i toppen af 18-meterklassen. Jan deltog også i 15-meterklassen sidste år, med et relativt skidt resultat, som han nok godt vil revanchere.

Klubklassen bliver den største klasse ved DM

alt

Johnny Andresen, Vestjysk svæveflyveklub, er parat til at forsvare sit DM fra sidste år i klubklassen. Johnnys nærmeste udfordrer må forventes at blive Steen Elmgaard, Østsjælland, og VM-deltageren, Felipe Cvitanich, polyteknisk. Derudover skal Ole Arndt, JAS, nok også tage sig af nogle dagssejre.
Det 16 fly store felt, rummer også to juniornationalholdsdeltagere, der skal til junior VM senere på året i klubklassen. Chris Møller og den nordiske juniormester, Kristian R. Larsen, begge fra Vestjysk, skal vise hvor langt de er i deres udvikling. Det bliver spændende at følge de 2 vestjyder i det særdeles kompetente felt.

Lille men stærkt felt i standardklassen.

I 2012 vandt Jan W. Andersen, Nordsjælland, standardklassen suverænt. Feltet er i år på 8 fly og modstanden ser i år ud til at blive noget hårdere. Blandt de piloter der ser ud til at være seriøse udfordrere er Jan B. Jørgensen, Midtsjælland, der har adskillige mesterskaber i rygsækken. Også Poul Kim Larsen, Midtsjælland og den tidligere juniorverdensmester Peter Kvistsgaard Toft, må være i den gruppe.
Også standardklassen rummer en deltager der skal repræsentere Danmark ved junior VM, da Frederik Nøddelund, Vejle, stiller op i denne klasse.

Ledigt mesterkab i 2-sædet

I den 2-sædede klasse er der et mesterskab ledigt, idet Tom Jørgensen, Midtsjælland, ikke forsvarer sit mesterskab. Der er 7 duo discus’er der stiller op i klassen. DSvUs talentfly, med Thomas Leander som fartøjschef, har været i toppen af klassen de sidste 2 år. Men talentflyet må forventes at få hård konkurrence fra SG70, der stiller med et fly med den tidligere 15 meter danmarksmester Thomas Vestergaard samt Vestsjysks svæveflyveklubs duo med Henrik Bill og Mads Leth.


På DSvU.dk følger vi DM efter bedste evne. Men DM kan også følges på DMs eget site.

Kommende begivenheder

26 sep
ETU møde, Arnborg
Dato 26. september 2023 18:00
7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
  • Ingen indlæg at vise.