Så er det atter tid til et VM. Denne gang handler det om de ikke-flappede klasser. Konkurrencen afvikles i byen Adolfo Gonzales Chaves, der ligger ca. 400 km Syd Vest for Buenos Aires, hvilket i praksis er in the middle of nowhere, på den argentinske pampas. Konkurrenceperioden er fra 5. januar til 20. januar.

alt

En placering af VM i Argentina har givet såvel de danske som andre europæiske deltagere en række udfordringer i forbindelse med at få noget materiel at flyve i. Konsekvensen har da også været, at det danske team ud over teamcaptain Ole Arndt,  kun består af 2 piloter; Felipe Cvitanich, PFG, og Morten Bach, SG 70. Begge stiller op i klubklassen, hvilket betyder at Danmark for første gang ikke er repræsenteret i standardklassen. Morten Bach var egentlig kvalificeret i standardklassen, men der var ganske enkelt alt for store udfordringer med at fremskaffe et fly, så Morten anmodede om at få lov til at skifte klasse.

alt

Udfordringerne kan også aflæses af deltagerantallet i de enkelte klasser.  Felipe og Morten deltager i et felt der i alt har 42 deltagere. Dermed ligner klubklassen sig selv i forhold til det forgående VM i Slovakiet, dog med en lille nedgang i antallet af deltagere. Men deltagerantallet i Standarklassen er halveret. Til gengæld er der lidt flere deltagere i World Class, end der var for 2 år siden. I alt er der 91 deltagere i dette VM.

Konkurrencen ser ud til at blive ganske hård. Tyskerne, der blandt andet deltager med den forsvarende verdensmester, Arndt Hoverstadt, har allerede været i Argentina i en måneds tid. Tjekkerne stiller op med den regerende europamester, Roman Mracek. Hollænderne møder op med den regerende juniorverdenmester, Tim Kuijpers og Franskmændene kommer med et par gamle kendinge, Denis Guerin og Louis Bouderlique, som var dem Henrik Breidahl kæmpede med ved sidste års EM i 15 meterklassen. Bouderlique var også med ved VM i 15 meterklassen i  Uvalde, der dog endte dramatisk for ham med en midair-collision. Franskmandens fly var dog ikke mere beskadiget end at han kunne få det hjem til Uvalde .

alt

Det danske team er så småt på vej til Argentina og har allerede i længere tid haft en blog i gang, der blandt andet informerer om det område VM afvikles i samt de udfordringer der har været i forbindelse VM set fra en dansk deltagers synspunkt.

Den danske blog kan ses på dette link: Dansk team Blog

VMs site kan ses her: VM i Argentina - officiel side

Kommende begivenheder

20 apr
FFF FORÅRSLEJR, ARNBORG
Dato 20. april 2024 - 28. april 2024
26 apr
1. afdeling af SM, afvikles af PFG/ KF
26. april 2024 - 28. april 2024
27 apr
Spring Cup, Herning
27. april 2024 - 4. maj 2024
4 maj
NH SAMLING 2 ARNBORG
4. maj 2024 - 5. maj 2024
9 maj
DM ARNBORG + TRÆNING 5 DAGE FORINDEN
9. maj 2024 - 19. maj 2024