Klix 2012: Jan Fahlgren vinder 18-meterklassen

For andet år i træk har en dansker vundet en klasse ved konkurrencen i Klix i Tyskland.

Jan Fahlgren, vinder af 18-meterklassen ved Klix 2012 (foto: Ulrik Eilert)

Jan Fahlgren, Nordsjællands Svæveflyveklub, vandt 18-Meterklassen foran 23 konkurrenter fra 5 nationer.

Konkurrencen i Klix afvikles altid omkring den første uge i maj. I år fra 27. april til 5. maj. Flyvevejret har i år været en noget blandet fornøjelse. Startende med skyfri himmel og vejr der kunne bruges til alt andet end svæveflyvning. Senere var konkurrencen præget af godt vejr lokalt, der dog ikke viste sig lige så holdbart andre steder. Det blev til 4 gyldige dage med strækninger på omkring de 200 km.

Jan vandt 18 meterklassen, med et forspring på 6 point til Robert Sleczkowski, Polen. Jan indledte dog ikke konkurrencen specielt godt. Første flyvedags arealopgave indbragte kun en 14. plads og et spring på omkring 150 point til dagsvinderen. Jan vendte dog stærkt tilbage under de efterfølgende hastighedsopgaver. På 2. flyvedag tog han en dagssejr og da feltet var kommet hjem efter 3.flyvedag, hvor ingen formåede at gennemføre hele opgaven, var Jan blevet nummer 4. Der skulle dog endnu en dagssejr til, på det der skulle vise sig at blive sidste flyvedag, før Jan blev sendt helt til tops i klassementet.

Jan Fahlgren var ikke ene om at repræsentere de danske farver. I klubklassen stillede Agnete Olesen, Midtsjællands Svæveflyveklub, og Caspar Fossing, Øst-Sjællands flyveklub, op i et felt med 21 deltagere. Agnete og Casper havde noget at leve op til, da Steen Elmgaard, vandt klassen sidste år. Der skulle dog gå lang tid inden Agnete og Casper kom i luften til noget der kunne blive godkendt som en konkurrencedag.

Først den 1. maj fik man en godkendt dag. I alt blev det til 3 flyvedage, hvoraf de 2 dage udløste meget få point. Agnete lagde ud med en dagsplacering som nummer 7. På 2.dagen var feltet ude på opgaven i over 6 timer. Agnete manglede 3,5 Km i at gennemføre opgaven, men det rakte alligevel til en 6 plads. Den sidste flyvedag vandt Agnete og sluttede samlet som nummer 4.

Casper Fossing fik dagsplaceringer som nummer 12, 20 (udelanding) og 9. Casper endte på en 18. plads, hvilket var en fremgang i forhold til  2011. Klassen blev vundet sikkert af tyske Helge Libertz, der vandt de 2 første flyvedage. På de følgende pladser fulgte Robert Mettin og Marko Ihrke.

Jens Binderup, Midtsjælland Svæveflyveklub, deltog i standardklassen sammen med 25 andre deltagere. Jens fik en rigtig skidt første dag, hvor han kun nåede ½ time ud på opgaven og dermed endte som nr. 25. På 2.flyvedag gik det meget bedre og Jens blev nummer 11. Denne placering blev fulgt op af en 19. og en 12. plads, så Jens Binderup i den samlede stilling endte som nummer 17.

Se resultaterne fra Klix 2012 på dette link: Resultater fra Klix 2012