Fren

Så skete det endelig: Motorfalken - i daglig tale frøen -  en nu luftdygtig 

 

Som det er de fleste bekendt, så har vi haft en hel del problemer med at få Dansk Svæveflyver Unions Motorfalke på Arnborg, i dag tale benævnt "Frøen", på vingerne.

Det er nu lykkedes, og vi har modtaget alle papirerne, så flyet nu er korrekt registreret i Danmark og Luftdygtigt.Dette er bl.a. sket ved at flyet har været i Tyskland, og fået en ny motor, og genregistreret på tysk register. Flyet står nu på Arnborg og er registreret OY-HXP og er klar til udlejning.

Flyet er, i modsætning til den gamle falke, udstyret med en Rotax motor, som skal behandles lidt forskelligt i forhold til den gamle falkes motor. Vi har derfor indlagt en foreløbig restriktion på Frøen, som betyder at man skal godkendes af centerassistenten, før man må flyve i flyet.

Dette kan evt. ske ved at sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

Hvis man i forvejen er fortrolig med Rotax motor kan dette naturligvis foregå administrativt, men ellers må man forvente at skulle gennemføre en checkstart.

Flyet er udstyret med slæbekobling, men for at så mange som muligt skal have mulighed for at benytte flyet indledningsvis, må den indtil videre ikke anvendes til flyslæb.

Som nævnt ovenfor så er flyet allerede nu klar til udlejning, men vær opmærksom på eventuelle regler for PFT og yderligere check, da vi jo er i vintersæsonen, hvor aktiviteten er minimal.

Se i øvrigt skrivelse fra Unionsformand Poul Hørup her: pdf  Flyveklar Falke

Kommende begivenheder

10 dec
DaSK kantinen Arnborg
Dato 10. december 2022
14 jan
Teoretisk instruktøruddannelse, Faglig Teori, Arnborg
14. januar 2023 - 15. januar 2023
24 jan
ETU møde, Arnborg
24. januar 2023 18:00
28 jan
Jannie Krogsdal
28. januar 2023