alt

8. januar 2013 er datoen, hvor der efter planen bliver åbnet for nyt fiberbredbånd på Arnborg Svæveflyvecenter. Energi Midt er i øjeblikket i gang med etablere løsningen.

Tidligere i december måned er der nedgravet tomrør på tværs af flyvefeltet på Arnborg. Tomrørerne er lagt ned i 50 cm dybde.  Mandag den 10. december er der blæst fiber ind i tomrørerne, så de tekniske løsninger er ved at være på plads.

Når fiberbredbåndet er etableret vil det umiddelbart betyde, at DSvUs administration får bedre arbejdsbetingelser med mere stabil telefoni og internet. Brugerne af Arnborg, i første omgang klubberne på Arnborg, vil også kunne få et løft i forhold til de hidtidige noget svingende forhold.

Den helt store gevinst bliver dog på det økonomiske område. På driftssiden forventes det, at DSvU sparer mellem 40 og 50 % i forhold til de nuværende telefoni og internetløsninger. Etableringen af fiberbredbåndet er i øvrigt gratis.

Som udgangspunkt arbejdes der med en 30/30 Mbit løsning, hvor der i forbindelse med konkurrenceaktiviteter eller andre perioder med mange besøgende på Arnborg, vil kunne skrues op til en løsning der hedder 100/100 Mbit.

Etableringen af fiberbredbåndet er kun første fase. I fase 2 vil det trådløse netværk på Arnborg blive optimeret, hvilket bliver til gavn for alle der besøger Arnborg og har behov for internetadgang.

Kommende begivenheder