alt

Dansk team fra polyteknisk flyvegruppe vandt den tosædede klasse.

En af de allerstørste svæveflyvekonkurrencer er netop blevet afviklet i Nitra i Slovakiet. Her kom Felipe Cvitanich, PFG, helt til tops i den 2-sædede klasse. Felipe havde Jan Bagge og Allan Boll som medpiloter.

I et felt der talte i alt 10 fly førte Felipe Cvitanich klassen fra første dag. Ud over dagssejren på førstedagen, tog Felipe også en dagssejr den følgende dag. Disse 2 topplaceringer blev fulgt op af en 3.plads og 2 stk. 4.pladser. Felipe var gennem hele konkurrencen i hård kamp med 2 finske fly, hvoraf det ene, havde den regerende europamester, Harri Hirvola, bag pinden. Hirvola sluttede som nummer 2, 96 point efter Felipe.

Teamet fra PFG hyldes ved en reception mandag aften klokken 20. (Se mere på Polyteknisk Flyvegruppes web-site)

Klassen havde også et andet dansk islæt, da Johan Frey og Lars Brodersen fra Aviator også deltog. Her gik det dog knap så godt; Teknisk problem med en logger den ene dag, flyvning i forbudt luftrum en anden dag og euforisk stemning over hvor godt det gik, hvorefter man begyndte at kigge ud af vinduet og opdagede at det var tid til at slå motoren ud en 3.dag, betød, at pointhøsten blev meget mager.

De 2 tosædede fly, var dog ikke de eneste danske deltagere i årets Pribina Cup. I 15-meterklassen deltog Øjvind Frank, SG-70. Klassen havde 26 deltagere og var ganske godt besat med den regerende europamester, Chistophe Ruch, i spidsen.

Øjvind startede fint med en 6.plads på dag 1, på en dag hvor kun 14 fly gennemførte den 308 km lange hastighedsopgave. Den følgende dag gennemførte halvdelen af feltet opgaven og på dag 3 var det kun 12 fly der gennemførte. Øjvind klarede sig igennem dag 2 som nummer 11, men måtte udelande på dag 3 (placering nr. 18). Betingelserne blev lidt bedre de sidste 2 flyvedage, hvor Øjvind blev hhv. nummer 14 og nummer 8, og sluttede på en samlet 9.plads.

15 Meterklassen blev vundet af sloveneren Sebastjan Ramsak, der sluttede med et forspring på næsten 300 point til Christophe Ruch.

I klubklassen var Carsten Rasmussen, Tølløse, en af deltagerne i de 34 mand store felt. Også her var der konkurrence fra piloter, der havde topplaceringer fra sidste EM. Carsten lagde pænt ud med en 10. plads på førstedagen, hvor der ellers kun var 12 fly der gennemførte opgaven. Dagen efter var Carsten én af 7 piloter der måtte udelande og dermed dumpede han godt ned i klassementet til en placering som nummer 26. På 3.dagen blev Carsten nummer 14, men det var på en dag, hvor distancen ikke udløste de helt store point. På dag 4 blev Carsten ikke noteret for at have fløjet, mens dag 5 indbragte en 19. plads.

Carsten Rasmussen sluttede som nummer 27. Klassen blev vundet temmelig overbevisende af af Tjekken Roman Mracek, foran tyskeren Helge Liebertz.

I den åbne klasse var der hele 3 danske deltagere i det 34 mand store felt. Svend Andersen og Henning Kjersgaard Nielsen, Midtsjælland, samt Jan Gevad, Tølløse, havde alle valgt at bruge påsken i Slovakiet. Bedste dansker blev Svend Andersen på en 15. plads. Svend opnåede en 6.plads som bedste dagsplacering men måtte til gengæld også indkasserer en udelanding. Henning Kjersgaard Nielsen blev nummer 18 og Jan Gevad nummer 25.

Klassen blev domineret af 3 østrigere. Wolfgang Janowitsch vandt klassen foran Ales Maraz, Slovenien, der fik kilet sit ind mellem østrigerne.

Mere om Pribina Cup 2012:

 

Kommende begivenheder

10 dec
DaSK kantinen Arnborg
Dato 10. december 2022
14 jan
Teoretisk instruktøruddannelse, Faglig Teori, Arnborg
14. januar 2023 - 15. januar 2023
24 jan
ETU møde, Arnborg
24. januar 2023 18:00
28 jan
Jannie Krogsdal
28. januar 2023