dm 2011_-_a

Torsdag den 17. maj åbner DM i Svæveflyvning på svæveflyvecenter Arnborg.

I perioden op til pinse konkurrerer 56 fly om DM i klubklassen, 15 - meterklassen, 18 - meterklassen og den 2-sædede klasse. Der er lagt op til nogle spændende dage med absolut konkurrencedygtige felter.

Duel mellem nationalholdspiloter i 18-meterklassen

I 18 - meterklassen er der lagt op til en gentagelse af sidste års duel. Arne Boye-Møller, Herning, skal forsvare sit mesterskab i et felt der tæller 13. fly. Arne kan først og fremmest forvente modstand fra nationalholdskollega Peter Eriksen, ØSF, der blev nummer 2 sidste år og efterfølgende blev nummer 4 ved EM og i øvrigt tidligere har vundet det franske mesterskab. Jan Fahlgren, Nordsjælland, møder op med en frisk sejr fra Klix og Ulrik Sørensen, SG-70, har valgt ikke at forsvare sit mesterskab i klubklassen og stiller i stedet for op i 18-meterklassen.

Skarpt felt i 15-meterklassen

15-meterklassen kan i år præsentere et felt på 16 fly, hvilket er det største felt i rigtig lang tid. Arne Boye-Møller er regerende danmarksmester, men da han stiller op i 18-meterklassen er der en ledig titel at kæmpe om. Til gengæld er der mange om budet, da DM i standardklassen jo afvikles på en anden termin i år, hvilket har bevirket at en del piloter der normalt stiller op i standardklassen har valgt at prøve kræfter med 15-meterklassen.
Det gælder således sidste års top 3 piloter, Mogens Hoelgaard, Herning, Jan B. Jørgensen, MidtSjælland, og Uffe Edslev, Århus, der alle må betragtes som seriøse udfordrere til sidste års toppiloter. Bland disse er sidste års nummer 2 og 3, Thomas Vestergaard, Silkeborg og Johnny Jensen, Billund rigtig gode bud på et DM. Men også sidste års nummer 4 - den tidligere juniordanmarksmester Morten Bach, der lige nu er næstbedst i termikligaen, må forventes at kunne blande sig.
Sidste år kostede et teknisk kiks på første flyvedag hele DM-konkurrencen for Henrik Breidahl, Østsjælland. Til gengæld tog han revanche og blev nummer 2 ved EM og dermed er Henrik et oplagt bud på en ny Danmarksmester. Endelig er den tidligere mangedobbelte danmarksmester Stig Øye, Polyteknisk flyvegruppe, samt nationalholdspilot i 18 meterklassen, Jan Hald, Midtsjælland, altid et godt bud.

Klubklassen - de unge mod de gamle ??

Også det 19 mands store klubklasse felt ser ud til kunne give nogle spændende konkurrencedage. Ulrik Sørensen har som tidligere nævnt valgt ikke at forsvare sit mesterskab. Til gengæld viste Felipe Cvitanich, polyteknisk flyvegruppe, sig særdeles skarp, da han i påsken vandt Pribina Cup. Felipe kan dog forvente hård konkurrence fra dent tidligere DM-vinder Thorsten Mauritsen, Midtsjælland. Ole Arndt, JAS, sluttede sidste års DM af med 3 dagssejre og har i tilgift et lokalkendskab han kan udnytte. Fra de yngre rækker kommer der udfordringer fra den tidligere junior Danmarksmester, Rasmus Ørskov, Herning, samt de 2 juniornationalholdspiloter, Kristian R. Larsen og Chris Møller, Vestjysk.

Spændende deltagere i den 2 sædede klasse

Den 2-sædede klasse har 8 fly til start. Thomas Leander er igen i år fartøjschef på DSvUs talentfly. Thomas Grove, Herning, og Dennis Høj, Holstebro skal skiftes til at hjælpe Thomas med at forsvare DM-titlen. Helle Lundgren, Vejle, er chef på et fly, der vidst nok også skal have skiftende besætning og Anders Møller Andersen, Aviator, kunne også være et godt bud på et DM. Endelig er DM vinderen fra 2010, Poul Kim Larsen, Midtsjælland, tilbage i klassen.

DM åbner altså Kristi Himmelfartsdag kl. 9.00. Det er dog tvivlsomt om der kommer fly i luften torsdag. Vejrudsigterne indikere at den første konkurrencedag nok først bliver fredag.

DM har sit eget site, hvor man kan se deltagerlister, opgaver og resultater: DM web-site 

Kommende begivenheder

10 dec
DaSK kantinen Arnborg
Dato 10. december 2022
14 jan
Teoretisk instruktøruddannelse, Faglig Teori, Arnborg
14. januar 2023 - 15. januar 2023
24 jan
ETU møde, Arnborg
24. januar 2023 18:00
28 jan
Jannie Krogsdal
28. januar 2023