2 nye Danmarksmestre og 2 mere erfarne mestre.

DM sluttede som det begyndte, med en dag med et massivt antal af udelandinger/ikke gennemførte opgaver. Nogle af dem skulle vise sig at få afgørende betydning for fordelingen af titler og medaljer.

Fra morgenstunden vidste DM-staben, at der var en risiko for bygevejr i løbet af eftermiddagen. Alle klasser blev sendt ud på en 3½ times areal opgave. Og det var bare med at komme i gang - første fly krydsede startlinien 11.57. I løbet af eftermiddagen begyndte regnbygerne og så begyndte meldinger om udelandinger og fly spredt med nænsom hånd over det vest/midtjyske område.

Klubklassen: Ole Arndt vinder sin 3.dag – Ulrik Sørensen vinder sit første DM

I klubklassen har Ole Arndt, Jysk Aero Sport, vundet alle dagene siden den lange pause. Og Ole valgte at fortsætte den gode vane, da han også vandt den sidste flyvedag og sammenlagt slutter som nummer 6.
Kun 3 fly gennemførte hele dagens opgave. Ud over Ole, var det Ulrik Sørensen, SG-70 og Steen Elmgaard, Østsjælland.

Blandt dem der ikke kom hjem var den førende, Thorsten Mauritsen, der efter at have rundet Brædstrup Kirke, måtte give op, på turen nordvest på op mod Videbæk. Thorsten var ikke den eneste der fik problemer, men det kostede Thorsten et DM. Klassen blev vundet af Ulrik Sørensen, foran Steen Elmgaard.

4924

15 Meterklassen: Thomas Vestergaard tager anden dagssejr – Arne Boye Møller vinder DM.

Thomas Vestergaard, Silkeborg, sluttede som han begyndte, nemlig med at vinde dagen. Og det var en rigtig god idé, for det bragte Thomas op på en samlet 2.plads. Stig Øye, Polyteknisk blev nummer 2 på dagen og Arne Boye-Møller, Herning blev nummer 3. 9 fly ud af 18 gennemførte opgaven.

Arne Boye-Møller, blev en temmelig suveræn vinder af klassen med 363 point ned til nummer 2, og kan for en stund kalde sig Danmarksmester i både 15 og 18 meterklassen. Det var Arnes 7. DM og nummer 2 i 15 meterklassen. Johnny Jensen, Billund, blev nummer 6 på sidste flyvedag og smed 264 point i forhold til Thomas Vestergaard, der dermed henviste Johnny til 3.-pladsen. Den regerende juniordanmarksmester, Morten Bach, SG-70 blev nummer 4 i denne klasse.

3823

Standardklassen: Christian Skov vinder sidste flyvedag – Mogens Hoelgaard ny Danmarksmester.

I Standardklassen kom 8 fly hjem med gennemførte opgaver. Christian Skov, Århus vandt dagen, foran Jan Brandt Jørgensen, Midtsjælland og Mogens Hoelgaard, Herning..

Jan Andersen, Nordsjælland, blev dagens helt store taber. Jan har ført klassen siden 2.flyvedag og indtil 3-dagespausen udbyggede han stille og roligt sit forspring. Selvom forspringet var skrumpet betragtelig, førte han stadig klassen inden den sidste flyvedag. Men Jan måtte give op på det østlige ben fra Arnborg til Voerladegård med kun 121,5 gennemførte kilometer og var et af de allerførste fly, der blev meldt udelandet. Det gav et resultat på 229 point, 731 point for lidt til at vinde klassen. Jan Andersen drønede fra en 1.plads til en placering som nummer 6.

Mogens Hoelgaard vandt sit 5 DM, og det andet i standardklassen, 22 point foran den forsvarende mester, Jan B. Jørgensen. Jan B. og Mogens var de eneste i klassen der slap for en udelanding gennem hele konkurrencen. Uffe Edslev, Århus gentog sin 3.plads fra sidste år – over 500 point efter nummer 2.